Zo voorkom je klachten over overlast vanuit je horecazaak

voorkom klachten over overlast

Wanneer je anno nu een horecazaak hebt, dan heb je het waarschijnlijk al moeilijk genoeg om het hoofd boven water te houden. Waar je dan ook absoluut niet op zit te wachten is klachten over overlast vanuit de omgeving. Denk aan geluidsoverlast uit de feestzaal of stankoverlast uit de keuken. In dit artikel bekijken we de twee meestvoorkomende klachten en hoe je deze voor jouw horecazaak kunt voorkomen.

Stankoverlast

Heeft jouw horecazaak een keuken, dan hopen we dat daar ook horeca-afzuiging is geïnstalleerd. De keukenmedewerkers hebben immers ook een gezonde lucht op de werkplek nodig. Het voordeel is dat de kookdampen door de afzuigkap of afzuigbox naar buiten worden getransporteerd. Het nadeel is dat de frituurlucht zich door de omgeving verspreidt, wat nog wel eens kan zorgen voor klachten. Ventilatiespecialist Spirototaal heeft daar een oplossing voor in de vorm van geurfilterkasten. Deze kunnen in het ventilatiekanaal worden geplaatst en filteren kooklucht en vetdeeltjes.

Geluidsoverlast

Heb je een dikke muziekinstallatie en/of een podium voor DJ’s en live muziek? Dan wil je dat er zo weinig mogelijk lawaai naar buiten doordringt. Een voordehandliggende tip is om geluidsisolatie aan te brengen. Daarnaast kun je de speakers van de ramen en de deur af richten. We begrijpen dat niet elke horecazaak in te richten is als professioneel poppodium, maar wil je echt ‘sound proof’ gaan, dan kun je ervoor kiezen om een soort zaal-in-zaal te bouwen, met zwevende vloer en vrijstaande wanden en plafond. Doordat er niks contact maakt met de buitenwand en het dak, worden er zeer weinig trillingen naar buiten doorgegeven. 

Op welke gebieden ervaar jij klachten over overlast? En hoe ga je hiermee om voor jouw horecazaak? Laat het ons weten in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *