Zo bak je je vis perfect gaar!

Hou jij net als ons ook zoveel van vis? Dan ken je vast de struggle dat je niet goed weet wanneer een visje gaar gebakken is. Je wilt natuurlijk dat je precies weet wanneer je de vis uit de pan kan halen, zodat je deze in één geheel op je bord kan leggen. Het is zonde als je deze namelijk met je vork en mes eerst uit elkaar moet halen en er dan achter komt dat hij nog niet goed is. Wij leggen je daarom in het kort uit wanneer je weet of je vis goed gaar is. 

Een kook of vleesthermometer

Je kunt een kook of vleesthermometer gebruiken om te zien of de vis als gaar is. Plaats de thermometer in het midden van de vis en kom erachter wat de temperatuur is aan de binnenkant. Wil je een precies gaar gebakken visje? Dan moet de binnenkant tussen de 60 en 62 graden zijn. 

Met het blote oog

Wanneer je bovenstaande een paar keer hebt gedaan, weet je ongeveer hoe een visje eruit moet zien wanneer deze goed is. Vooral wanneer je in een grootkeuken werkt, moet je er snel achter kunnen komen of de vis goed is. Service Equipe Nederland zorgt voor alle apparatuur die hiervoor nodig zijn. Met het blote oog kan een geoefende visbakker zien of de vis niet doorzichtig is. Je kunt het altijd nog even checken met een kook of vlees thermometer.

Satéprikker

Heb je geen kook of vleesthermometer in huis? Geen paniek! Met een satéprikker kun je namelijk ook al een heel eind komen! Steek de satéprikker in de vis en voel of je weerstand voelt. Als je weerstand voelt weet je dat de vis nog niet klaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *