Wijn is gezond, en dit zijn de redenen

Mensen drinken al eeuwenlang wijn. Omdat er alcohol in zit letten we er goed op hoe vaak en hoe veel we het drinken. Alcohol staat erom bekend dat het ongezond en verslavend is, maar toch drinken we het zo graag. Het zou een stuk makkelijker zijn als alcohol gezond was en we het stiekem toch wat vaker konden drinken. Voor mensen met die gedachten heb ik goed nieuws: wijn is gezond, maar er zijn wel voorwaarden.

Rode wijn is gezond

Je hebt wellicht vaker gehoord dat een glas rode wijn per dag eigenlijk gezond is en meerdere voordelen met zich meebrengt. We weten dat alcohol ongezond is, waarom is een glas rode wijn per dag dan wel ineens gezond?

Een á twee glazen rode wijn per dag helpt bij het verminderen van stress. In bepaalde mediterrane landen is het gebruikelijk om dagelijks een glas rode wijn te nuttigen met goed en gezellig gezelschap. De ontspannen en gezellige sfeer helpt bij het voorkomen van stress en brengt dus voordelen voor je hart en bloedvaten met zich mee.

Verlaagde kans op hart- en vaataandoeningen

Mensen die dagelijks een glas wijn nuttigen hebben minder kans om een hart- of vaataandoening te krijgen. Rode wijn verwijdt de bloedvaten in jouw lichaam waardoor bloed een betere doorstroom heeft en er zuurstofrijk bloed eerder bij je vitale organen komt. Dit werkt ook bloeddrukverlagend en verlaagt de kans op een hersenbloeding of bloedprop. Deze voordelen zijn alleen van toepassing als je slechts één glas drinkt per dag. Als je meer drinkt dan krijg je meer last van de nadelen.

De nadelen van dagelijks alcoholgebruik

Alcohol kent altijd nog een groot nadeel dat de voordelen wellicht overtreft. Inname van alcohol verhoogd namelijk de kans op slokdarm, maag en leverkanker. Tevens kan alcohol een verslavend effect hebben, waardoor je uiteindelijk afhankelijk van de stof kan worden en meer gaat drinken dan goed voor je is. Dit resulteert in een ongezonde leefstijl met mogelijke depressies, overgewicht en andere lichamelijke klachten die komen kijken bij overmatig alcohol gebruik.

Geniet, maar drink met mate

Laat je niet afschrikken door de nadelen, want die zijn voornamelijk aanwezig als je meer dan één glas per dag drinkt. Zolang je het bij maximaal één glas wijn houdt lijken de voordelen de nadelen te overwinnen. En als je dan toch op zoek bent naar een lekkere maar vooral gezonde rode wijn, neem dan een kijkje op degoudenton.nl. Hier vind je de lekkerste rode wijnen en kan je ze eenvoudig vanuit thuis bestellen. Geniet met gemak, maar drink met mate.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *