‘What to wear’ voor een avondje wijnen?

Tenzij bier meer je ding is, komt het vast wel eens voor dat je een avondje gaat wijn drinken met vrienden, familie of collega’s. Zo’n avondje is vaak wat chiquer dan in een bruine kroeg drankjes drinken. Wijnbarretjes zijn namelijk over het algemeen best een beetje fancy en ook als je bij iemand thuis goede wijnen gaat drinken is het leuk als je hier ook een goede outfit bij hebt. Maar wat moet je aan op een avondje wijn drinken? Gelukkig heb ik al heel veel wijn-avondjes gehad en kan ik jullie hier perfect over adviseren. Lees hier hoe je een geweldige wijn-avond outfit samenstelt! 

Tip 1: chic maar casual 

Mijn eerste tip is om te proberen een chique outfit uit te kiezen, maar dit niet te overdoen. Het meest gepaste is als je bijvoorbeeld een mooie blouse kiest met chique sieraden, maar hieronder wel een nette spijkerbroek draagt. Of een trui maar deze chique maken met sieraden en accessoires. Eigenlijk komt het erop neer dat chic maar casual het beste is! En hippe kleding die voor zo’n outfit goed is kan je natuurlijk makkelijk online shoppen. Bij Meyer Mode op de website heb je bijvoorbeeld veel hippe kleding en zelfs hippe grote maten mode. Voor iedereen en elk figuur is bij hun dus wel een outfit te vinden! Veel plezier met shoppen :). 

Tip 2: kleur

Mijn tweede tip voor een wijn-avondje is om kleding te dragen met een tactische kleur. Als je witte wijnen gaat drinken maakt dit in principe niet zoveel uit. Maar als je rode wijnen gaat drinken wil je natuurlijk niet je nieuwe witte broek of crèmekleurige blouse aan hebben! Rode wijn gaat namelijk heel moeilijk uit lichte kleding. En mocht het je toch gebeuren dat er rode wijn over je kleding gaat, dan heb ik daar gelukkig ook nog twee tips voor. Allereerst moet je absoluut niet met een doekje gaan wrijven, want dan wrijf je de rode wijn in de kleding. Altijd deppen in plaats van wrijven dus! En daarnaast is het slim om keukenzout op je kleding te gooien. De bedoeling is dat het zout de vlek absorbeert waardoor je hem daarna makkelijk kunt uitspoelen. 

Tip 3: voel je mooi 

Mijn derde tip is misschien een beetje cliché maar het is om je altijd mooi te voelen! Als je lekker in je vel zit en zelfverzekerd bent over hoe je eruit ziet, dan straal je dit namelijk ook uit. Als je dan een ruimte binnenkomt zal iedereen weten dat jij er bent. Niet door je outfit, maar door je uitstraling en persoonlijkheid! Als je het lastig vindt om je mooi te voelen heb ik hier ook nog wel een aantal tips voor. Allereerst kan je dit doen door bijvoorbeeld een aantal keer tegen jezelf te zeggen in de spiegel hoe leuk, mooi of knap je wel niet bent. Daarnaast vind ik mooie lingerie ook altijd werken. Al ziet niemand dit, toch maakt het je veel zelfverzekerder! Ook dit kan je bij Meyer Mode vinden, hier hebben ze namelijk mooie lingerie en lingerie grote maten