Waarom zoete aardappel uit de oven heerlijk is

smullen

Waarom zoete aardappel uit de oven heerlijk is

De zoete aardappel wordt de laatste tijd steeds meer gegeten. Door de opkomst van koolhydraat arm eten, is de zoete aardappel flink gestegen in populariteit. De zoete aardappel is op veel verschillende manieren te bereiden. Hij kan gekookt of gebakken worden. Maar hij kan natuurlijk ook in de oven bereid worden. Dit artikel gaat over recepten voor zoete aardappel uit de oven.

Zoete aardappel stukjes uit de oven.

Je kan de aardappel in stukken snijden en op een ovenplaat liggen. Om wat extra smaak te krijgen aan de zoete aardappels kan je verschillende kruiden gebruiken. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van: peper, zout, komijnpoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder, of voor wat extra pit een beetje cayennepeper. Je kan er ook verse rozemarijn of tijm op leggen net als bij gewone aardappels. Als laatste kan je er wat olie overheen sprenkelen voor een knapperig resultaat. De gesneden zoete aardappels moeten ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven.

zoete aardappel uit de oven

Gepofte zoete aardappel uit de oven

Verwarm de oven voor op 200 graden. Je hoeft voor dit recept de aardappel niet te schillen. Het is wel handig de zoete aardappel in te prikken. Vervolgens pof je de zoete aardappel in ongeveer 3 kwartier gaar in de oven. Je kan de gepofte zoete aardappel met verschillende ingrediënten vullen. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld feta of tomaten.

Zoete aardappel friet

De bereiding hiervan lijkt op gewone ovenfriet. Snijdt de zoete aardappel in friet vorm, met de hand of een speciale frieten snijder. Spreid vervolgens de zoete aardappel friet goed uit over een bakblik. Het is handig een bakpapier op het bakblik te leggen, zo blijft hij lekker schoon. Sprenkel wat olie over de zoete aardappel frieten uit. Ze garen ongeveer 35 minuten op 230 graden in de oven. Je kunt de zoete aardappel friet daarna nog kruiden naar smaak, met eventueel zout. Wat ook lekker is om bijvoorbeeld cajunkruiden te gebruiken.

Je ziet er zijn veel verschillende bereidingen voor zoete aardappels in de oven. Dus ga lekker experimenteren met de verschillende recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *