Waarom afkicken in Zuid-Afrika bij alcoholverslaving

Het vinden van de perfecte locatie voor revalidatie is niet altijd eenvoudig. Voor de meesten vereist het een omgeving die voldoende stimulatie biedt zonder zich overweldigend te voelen of slechte gewoonten te voeden. Er zijn talloze redenen waarom een afkickkliniek in Zuid-Afrika als de ideale luxe revalidatie bestemming zou moeten kiezen. Denk aan de natuur, wilde dieren, rijke cultuur en hoge kwaliteit hulp om van verslavingen af te komen met diverse programma’s. 

Als het land waar je woont je niet inspireert om nuchter te worden, dan is Zuid-Afrika de beste keuze.

Nationale parken en wildreservaten

Je hebt misschien wel eens gehoord van therapie- en emotionele ondersteuning dieren. Hierbij worden dieren ingezet om mensen te ondersteunen met psychische problemen. Het omgaan met dieren zorgt voor verhoogde niveaus van oxytocine. Er zijn nog andere fysieke voordelen: lagere stressniveaus, cholesterol en bloeddruk. Blootstelling aan dieren tijdens uw bezoek aan een afkickkliniek kan uw vooruitgang enorm helpen. 

Meer privacy

De meeste mensen die besluiten hulp te zoeken voor drugs- of alcoholmisbruik, kiezen ervoor om dit alleen aan hun naaste familie te vertellen. Ze streven naar volledige privacy en discretie. Dit is niet altijd mogelijk als u kiest voor een behandeling in Nederland. Als u voor een revalidatiecentrum in het buitenland kiest, ben je weg van kennissen en vrienden. Je hoeft de reden van je reis niet bekend te maken en je kunt de behandeling zonder nieuwsgierige blikken en vragen uitvoeren.

Losmaken van de routine

Een essentieel onderdeel van het herstelproces is jezelf uit het dagelijkse leven en de omgeving halen. Dit is de eerste stap naar een fris, nieuw begin.

Als je blijft steken in je kring van vrienden en kennissen dan is de kans groot dat je verschillende redenen zult zien om ‘gezellig een drankje te drinken’. Naar het buitenland gaan om een ​​revalidatiebehandeling te ondergaan, geeft je de ruimte en vrijheid om je los te maken van de enablers en negatieve mensen die je verslaving veroorzaken. Door een bestemming te kiezen die ver verwijderd is van je bekende woonplaats, kun je de controle over je keuzes terugkrijgen.