Waar kun je Portugese wijn kopen?

Portugese wijn kopen in Nederland is nog niet zo makkelijk. Wijnen uit landen als Italië, Spanje, Frankrijk, Chili en Zuid-Afrika zijn er in overvloed maar een Portugese wijn kopen is een stuk moeilijker. Toch kun je een Portugese wijn wel bestellen via internet. Dit kan via een Portugese aanbieder, maar er zijn ook Nederlandse bedrijven die Portugese wijnen verkopen via internet. Het is dus even zoeken, maar een Portugese wijn in Nederland kopen is zeker niet onmogelijk. 

Twee bekende soorten te koop

Een Portugese wijn kopen in Nederland is dus een uitdaging. Toch zijn er wel twee bekende soorten Portugese wijn die je kunt kopen in Nederland. De eerste is een Port. Deze wijn is een versterkte wijn uit Portugal met een hoog alcoholpercentage. Deze wijn wordt vaak in restaurants geserveerd als een aperitief of een dessertwijn. Omdat deze wijn dus erg populair is, vooral in restaurants, is deze Portugese wijn in Nederland wat makkelijker te kopen. Daarnaast is er de Vinho Verde, welke ook te verkrijgen is in Nederlandse winkels. Vinho Verde betekent letterlijk ‘groene wijn’ en deze fris-zure wijn is afkomstig uit de noordelijkste wijnstreek van Portugal. Waarom deze Portugese wijn kopen in Nederland dan niet zo moeilijk is, is moeilijk te zeggen maar deze twee Portugese wijnen zijn dus relatief makkelijk te vinden in Nederland. 

Portugese wijn kopen online

De Portugese wijnen zijn vaak dus niet in Nederlandse slijterijen of supermarkten te vinden. Ondanks dat is het niet moeilijk om aan Portugese wijnen te komen wanneer je in Nederland woont. Portugese wijn kopen doe je namelijk ook gewoon online. Hierbij heb je twee opties. Er zijn Portugese aanbieders die hun wijnen ook naar Nederland versturen. Daarnaast zijn er ook Nederlandse bedrijven die Portugese wijnen aanbieden en verkopen. Het grote voordeel van de tweede optie, is dat de uitleg over de wijnen in het Nederlands is geschreven. Dit maakt het net wat makkelijker om een wijn te vinden die bij je past. Tot slot is er nog een groot voordeel aan het kopen van Portugese wijnen. Veel mensen hebben namelijk en standaard favoriete wijn zoals een Malbec of een Chardonnay. Portugal heeft voor deze bekende wijnen de perfecte alternatieven die zelfs nog goedkoper zijn. Nog een goede reden dus om voor Portugese wijn te kiezen.

Op zoek naar Portugese wijnen

Voor de wijn die je vaker koopt, hoef je meestal niet lang te zoeken. Je weet jouw wijn te vinden en je loopt er dan ook in een rechte lijn naartoe. Mocht je nu toch een keer de keuze maken voor een Portugese wijn, dan is het handig om op het volgende te letten. Portugese wijn kopen is namelijk makkelijker wanneer je weet waar je naar moet zoeken. Het is handig om te weten dat het etiket van een Portugese wijn voorzien is van de benamingen ‘DOC’ of ‘Vinho Regional’. Portugal is opgesplitst in 14 wijnregio’s en de wijnen uit deze regio vallen allemaal onder de categorie ‘Vinho Regional’. Daarnaast zijn al deze regio’s onder te verdelen in verschillende domeinen, ook wel DOC’s genoemd. Wanneer je een van deze benamingen tegen komt op een etiket van een fles wijn, kun je er meestal vanuit gaan dat deze wijn afkomstig is uit Portugal. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *