Te weinig vegan producten in de supermarkt? Probeer het in een speciaalzaak

Vegan producten

Als je als veganist door het leven gaat en dus zo veel mogelijk natuurlijke, plantaardige producten te eten en te drinken, dan is het bij vlagen de vraag op welke manier je aan de juiste producten komt. Vooral producten als vlees- en kaasvervangers zijn in supermarkten soms maar moeilijk te krijgen. Dit terwijl deze vervangende producten toch echt wel bestaan en ja, er zitten ook wel degelijk plantaardige varianten bij. Om die reden kun je als veganist wellicht beter je boodschappen doen bij (de webshop van) een speciaalzaak, oftewel een aanbieder die zich louter op plantaardige producten richt. Je zult merken dat je dan opeens veel meer keuze hebt en dat de geboden opties vaak ook smaakvoller zijn dan wat je in de grote, bekende supermarkten vindt. Dat er goede redenen zijn om veganist te worden en dus voor vegan producten te kiezen staat overigens buiten kijf. In de volgende alinea wordt dat nog maar eens duidelijk.

Vegan producten

Drie goede redenen om veganist te worden

Om de volgende drie redenen doe je er goed aan een veganistisch eetpatroon te volgen:

  1. Vegan eten is gezonder dan een voedselpatroon met vlees en zuivel. Uiteraard geldt dit vooral als je daadwerkelijk kiest voor plantaardige producten met zo min mogelijk kunstmatige toevoegingen.
  2. Zoals bekend heeft de vleesindustrie een gigantische impact op het milieu in het algemeen en de wereldwijde biodiversiteit, CO2-uitstoot en het verdwijnen van bomen, bossen en oerwouden in het bijzonder. De planeet loopt simpelweg tegen limieten aan. Verandering is dus eigenlijk gewoon noodzakelijk. Als veganist draag je daar een forse steen aan bij.
  3. Deze voorgestelde verandering zou ook meteen inhouden dat het dierenleed bij onder meer varkens, kippen en koeien wordt verminderd. Want zeg nou zelf, dat dierenleed, daar wil je toch niet mee in verband worden gebracht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *