Populaire gin van Gordon’s

In de zomer worden de dagen langer en de nachten korter. Er wordt meer buiten geleefd en meer drankjes worden genuttigd. Vooral tijdens de vakantieperiode gebeurt dit in enige regelmaat. Ook door de week wordt er niet raar opgekeken als er alcohol wordt gedronken. We laten ons vaker even gaan en hoeven dan nergens rekening mee te houden. Een populair drankje tijdens de zomermaanden is gin en tonic of kortweg gin-tonic. Dit is een cocktail met zoals de naam al doet verklappen gin en tonic. Meestal wordt er anderhalf tot twee keer zoveel tonic als gin gebruikt. De cocktail werd voor het eerst geïntroduceerd in het leger van de Brits Oost-Indische Compagnie in India. Aan de tonic voegde ze de stof kinine toe die hielp te malaria. De bittere smaak van de kinine werd vervolgens met een mengsel van water, suiker, limoensap en gin zoeter gemaakt. 

Gin cocktails

Gin is een alcoholische drank die gemaakt wordt met behulp van de destillatie van een vergist graanbeslag. De gin krijgt zijn specifieke smaak door de toevoeging van jeneverbessen. Gin stamt dus rechtstreeks van jenever. Pure gin is erg droog, hierdoor wordt het zelden puur gedronken. Gin wordt vaak gebruikt in cocktails als gin-tonic, gin bitter lemon, martini, gentlemen en gin n’ juice. De gin-tonic en de gin bitter lemon spreken voor zich. Bij een martini cocktail wordt de gin gemixt met vermout. Dit is een sterke wijn die op smaak is gebracht met aromatische kruiden planten. Bij de gentlemen cocktail wordt gin gemixt met cassis. Gin n’ juice is vooral erg populair in Amerika, hierbij wordt gin gemixt met grapefruitsap. Naast deze cocktails zijn er natuurlijk veel andere cocktails te maken met gin.

Gordon’s gin 

Een populair gin merk is de gin van Alexander Gordon, ook wel Gordons gin. Hij is een Londenaar van Schotse afkomst en opende in 1796 een distilleerderij in Southwark Londen. Hier leerde hij de fijne kneepjes van het destilleer vak en zette hij de standaard voor zijn drank. Door de jaren heen is hij verder gaan bouwen en al snel ging hij de drank ook exporteren. Hierdoor kreeg Gordon’s al snel naamsbekendheid door heel de wereld. Gordon’s gin staat bekend om zijn soepele smaak waarin jeneverbessen de boventoon voert. Het is tegenwoordig een van de meest verkochte merken in de markt. Dit komt mede door de goede kwaliteit en veelzijdigheid van de gin. Hierdoor kunnen zowel beginnende als ervaren gin drinkers hun weg vinden bij Gordon’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *