Ik gaan op vakantie en ik neem mee

Het is weer de tijd van het jaar dat we samen met de familie een weekend naar de Veluwe gaan. Dit is ieder jaar een traditie voor ons. We gaan met de hele familie, inclusief aanhang. Zo gaan opa en oma mee, mijn twee broertjes, mijn ouders en mijn vriend en ik. Elk jaar nemen we nieuwe spelletjes mee zodat we ons niet zullen vervelen, maar het ergste van allemaal is dat mijn moeder altijd nieuwe spullen nodig heeft als we weg gaan. Dit is een goed excuus voor haar nieuwe dingen te kopen. Alle voorbereidingen zijn in volle gang en er worden weer veel te veel dingen ingekocht.

Inpakken maar

Mijn ouders zijn alle boodschappen aan het halen voor in het huisje. Ieder jaar boeken wij hetzelfde huisje. Het huisje heeft namelijk zes slaapkamers en een sauna voor zes personen. Ideaal dus! Daarom moet ik niet vergeten om mijn bikini in te pakken met mijn slippers en badhanddoek. Er zit gelukkig ook een openhaard in het huisje, want het kan nog wel eens koud worden in het huis. Vorig jaar viel namelijk de stroom uit en hadden wij geen verwarming. Wij zaten allemaal heel knus bij de openhaard met z’n allen. Daarom is het een goed idee om dit jaar pantoffels mee te nemen.

Heb je alweer nieuwe gekocht?

Zoals ik al vertelde, houdt mijn moeder erg graag van nieuwe spullen kopen. Ze koopt die dan ook alleen voor zichzelf. Vorig jaar had ze nieuwe wandelschoenen dames gekocht met inlegzooltjes en dit jaar weer! Mijn vader begrijpt niet waarom mijn moeder elk jaar nieuwe schoenen wil. Blijkbaar waren die vorige kapotgegaan en waren dit paar extreem goede schoenen.

We gaan natuurlijk ook veel wandelingen maken in de Veluwe. Ik moet zeggen dat ik nergens anders zo fijn kan wandelen als daar. We gaan in de herfstvakantie dus ik verwacht hele mooie foto’s te kunnen maken met mijn camera. Ik wil mijn moeder niet horen klagen over pijnlijke voeten.

Genoeg spelletjes

Terwijl we de auto aan het inladen waren, viel ons op dat er dit jaar wel negen spelletjes meegaan. Dat wordt dus 3 spellen op een avond! Ik zie het al helemaal voor me. Gezellig met de openhaard aan, pantoffeltjes aan, rode wijn erbij en een gezellig ouderwets ganzenbord. Ik denk dat we wel tien keer ganzenbord gaan spelen, want ik weet hoe leuk mijn oma vindt om dat spel te spelen. Ik kijk vooral uit naar de heerlijke sauna en het heerlijke eten.