Hoe wordt olijfolie geproduceerd

Olijfolie

Per jaar produceert een olijfboom vijf tot tien kilo olijven, hieruit kun je een tot twee liter olijfolie halen. Ongeveer 90% van de olijven wordt gebruikt voor het maken van olijfolie, 24 uur na de oogst worden de olijven geperst. Uit de pitten en het vruchtvlees komt sap, uit de pitten komt ongeveer 5% van het sap voor de olie. De perserij van de olie maakt verschillende soorten olie, hierbij wordt ook rekening gehouden met de zuiverheid. Na het persen heb je een olijfpasta, door deze zachtjes te kneden scheidt de olie zich af. Om het water en de olie te scheiden wordt gebruikt gemaakt van een centrifuge.

Heerlijk om mee te koken

Voor bakken en braden is olijfolie uitstekend geschikt, let alleen goed op dat je geen extra vierge olie hebt want deze oliesoort kan er niet goed tegen om verhit te worden. Voor de smaak van deze olie is het ook niet goed, grotendeels gaat deze verloren door de olie op te warmen. De olie is wel erg goed om te gebruiken voor een salade of een pasta, je proeft de heerlijke olie tijdens het eten van je gerecht. Wil je toch gerechten in olie bakken, dan is het beter om daar normale olijfolie  voor te gebruiken, deze olie veranderd niet van kwaliteit en behoudt ook zijn smaak. 

Olijfolie

Is olie om te bakken gezond?

Ga je met olijfolie bakken en braden dan denk je onbewust aan je gezondheid, de olie bestaat voor 70% uit onverzadigde vetten en heeft een hoog gehalte vitamine E. Onverzadigd vet helpt mee om je cholesterolgehalte omlaag te brengen, hierdoor wordt de kans op hart en vaatziekten kleiner. De olie in de webshop van alicante.nl is van uitstekend kwaliteit, de olie is afkomstig uit de bergen in de regio Alicante in Spanje. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *