Hoe jij je goed voorbereidt op het Oktoberfest in München 

Er zijn over de gehele wereld allemaal andere culturen te vinden. Op het gebied van bier is Nederland één van de meest producerende, maar ook consumerende landen als je gaat kijken naar biertjes per inwoner. Naast Nederland zijn ook onze buurlanden Duitsland en Engeland erg over het bier te spreken. Zo heb je in München elk jaar weer het oktoberfest. Dit is een festival dat bekend staat vanwege de grote glazen bier en schaars geklede vrouwen. 

 

Het voorbereiden van de reis naar het oktoberfest

Elk jaar weer is het oktoberfest een groot feest. Er trekken jaarlijks vanuit overal binnen Europa mensen naar de stad München om het oktoberfest mee te vieren. Vaak zul je al ver van tevoren de reis moeten inplannen en alles er om heen te regelen. Als je naar het Oktoberfest wilt is het leuk om met vrienden te gaan en is het ook wel zo fijn als je ergens kunt overnachten. Door op tijd alles te regelen is de kans een stuk groter dat er nog een hotel in de buurt van het centrum te vinden is. Het Oktoberfest in München is het grootste bierfestival ter wereld. Er komen jaarlijks rond de 7 miljoen mensen op af.  Het is een festival dat meerdere weken duurt en eigenlijk nog steeds niet lang genoeg.

 

Het speciale bier dat er wordt gedronken op het oktoberfest

Jaarlijks wordt er meer dan 8 miljoen liter bier gedronken op het bierfestival. Dit is natuurlijk een bizar geval en dan te bedenken dat het percentage alcohol in de biertjes daar een stuk hoger zijn dan bij een normaal biertje. Een Paulaner oktoberfest biertje heeft zo’n 1,3% meer alcohol dan het gemiddelde normale biertje. Het bier dat er op het Oktoberfest gedronken wordt is erg bijzonder en zie je dan eigenlijk ook overal terug. Naast Nederland is ook Duitsland erg ontwikkeld in het brouwen van bier. 

 

Het bier komt gedurende het oktoberfest door de leidingen naar barren, om de aanvoer bij te kunnen houden. De oktoberfestbieren worden in München gebrouwen volgens het Reinheitsgebot. Dit is een wet in Duitsland die bepaald dat je slecht drie ingrediënten mag gebruiken om bier te brouwen. Op deze manier zorgen ze ervoor dat het bier dat je drinkt lekker zuiver blijft. Er zijn maar enkele brouwerijen die bij het Oktoberfest bier mogen leveren. Paulaner is één van de bieren die gedurende het Oktoberfest het meeste gedronken wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *