Hoe beveilig je jouw bedrijfspand?

Als ondernemer heb je een hoop zaken waar je tegelijk aan moet denken. Zeker als je net begint: het vinden van een mooi pand, deze goed inrichten, alle benodigde materialen en producten voorradig hebben en deze weer op tijd bijvullen. Taken verdelen onder personeel, deze mensen opleiden, de boekhouding, het schoonhouden van je pand. En de lijst gaat nog veel verder. Wat echter een van de meest belangrijke dingen is die je als ondernemer niet moet vergeten, is het beveiligen van je bedrijfspand. Omdat je er natuurlijk niet elke dag mee bezig bent dat er misschien wel iemand besluit in de breken schiet het er vaak bij in en wordt dit bij veel ondernemers lange tijd vergeten. Ontzettend zonde, juist omdat je zoveel tijd, geld en energie stopt in het zoeken en vinden van een mooi pand en deze onderhouden; om nog maar niet te spreken van alle waardevolle spullen van jou, je personeel én je bedrijf die gevaar lopen als je jouw pand niet voldoende beveiligd hebt. Maar hoe pak je dat nou het beste aan?

Beveilig je bedrijfspand met een alarmsysteem

Het alarmsysteem is misschien wel de meest voorkomende en daarmee de meest voor de hand liggende vorm van beveiliging. Maar dat maakt het natuurlijk niet minder effectief. Het alarmsysteem heeft zich de laatste jaren verder en verder ontwikkeld naarmate de technologieën hiervoor beschikbaar kwamen. Zo zijn er verschillende soorten alarmsystemen: sommige reageren op bewegingen, maar je hebt ook alarmsystemen die bijvoorbeeld afgaan door warmte.

Inmiddels kan je met de nieuwe technologie bijvoorbeeld ook je alarmsysteem koppelen aan je mobiele telefoon, zodat je zelf een melding krijgt en kunt gaan kijken of direct de politie bellen. Je kunt deze tussenschakel ook verwijderen door het alarmsysteem automatisch een melding door te laten geven aan de politie,. Risico hierbij is natuurlijk dat het een vals alarm is. 

Bescherm je bedrijfspand met een beveiligingscamera

En bovenstaand probleem brengt ons bij de ultieme vorm van beveiliging van jouw bedrijfspand: de beveiligingscamera. Het beveiligen van je huis is vaak makkelijker, omdat je daar eigenlijk vrijwel altijd bent 's nachts wanneer er iets gebeurt, en je dit dus meteen kunt checken. Maar omdat niet elke ondernemer even dichtbij zijn bedrijfspand woont verlies je al snel de controle over je pand als je niet in de burt bent. Camera beveiliging is daarom ideaal: je kunt vanaf een afstand precies zijn wat er allemaal gebeurt, en of het een vals alarm is of niet. Op camerabeveiliging.nl vind je alle mogelijkheden in camera beveiliging!