Een zonnige vakantie in Porto, stad van de port(wijn).

Een lekkere zonvakantie, dat klinkt ons wel als muziek in de oren deze zomer. Even lekker eruit, naar een warm plekje om te ontspannen. Naast de heerlijke temperaturen, is het wel zo leuk om naar een plek te gaan waar ook nog wat te beleven is op het gebied van cultuur en stad. Een mooie stad om eens te bezoeken is Porto, in Portugal. De stad van de port en de rivier de Douro, met een prachtig historisch centrum. Als je van architectuur houdt, zijn er een aantal aanraders om te bezoeken als je een “Stedentrip porto” boekt. 

Mosteiro da Serra do Pilar

Dit is een klooster dat stamt uit de zestiende eeuw. Deze kerk ligt op een heuvel. Als je daar naartoe gaat, heb je een mooi uitzicht over de kriskras aan daken in Porto. Daarnaast is het gebouw bijzonder omdat het een ronde kerk is. Je kan er gewoon even gaan kijken, maar je kan ook een rondleiding doen. Dit punt is te voet te bereiken, maar je kan ook de kabelbaan nemen die van de terminal Freiras naar het klooster gaat. Dit korte ritje in de kabelbaan geeft je een extra dynamisch uitzicht over de stad. 

Igreja de São Francisco

Dit is een kerk die wordt gezien als het meest prominente gotische gebouw van Porto. Als je van architectuur houdt, moet je hierheen. Een deel van de kerk is versierd met goudstof en er is prachtig houtsnijwerk te vinden. Een onderdeel van deze ker is de Torre dos Clérigos.

Dit is de klokkentoren die het symbool van de stad is geworden; leuk om te bezoeken dus. 

Palácio da Bolsa

Dit gebouw staat naast de voorgenoemde kerk. Het is gebouwd als paleis voor de aandelenmarkt, in neoclassicistische stijl. Het is uitgeroepen tot nationaal monument. Het hoogtepunt van het gebouw is de Arabische ruimte. 

Soares dos Reis National Museum

Niet per se architectuur, maar wel kunst. Hoewel… dit museum is gevestigd in het Carrancas-paleis, dus het gebouw is ook erg indrukwekkend. Er is een kunstcollectie met kunst uit de zestiende tot twintigste eeuw te vinden in dit gebouw. Het heeft schilderijen, porselein en meubels, en zelfs een tuin.

São Bento 

Dit is een treinstation. Maak je een uitstapje, reis dan vanaf hier. Maar ook als je niet op reis gaat is het leuk om dit station te bezoeken, want het is erg mooi en een goed voorbeeld van de Portugese architectuur. Het gebouw is bekleed met twintigduizend keramieken tegels waarop de geschiedenis van Portugal is afgebeeld. Een aanrader!

Naast al deze beeldige archritectuur is Porto ook een geliefde bestemming voor wijn liefhebbers. Porta is portugal is namenlijk de stad van de welbekende port(wijn). Genoeg gezien van al deze architectuur? Geniet van de mooie wijnen die deze stad je te bieden heeft. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *