Een gezellig etentje met vrienden met deze tips

Staat er een gezellig etentje met vrienden, kennissen of familie op de planning, of overweeg je om er binnenkort eentje te organiseren? Etentjes kunnen erg gezellig zijn. Toch is het goed om van tevoren de juiste voorbereidingen te treffen, zodat je alles tot in de puntjes geregeld hebt en nergens meer over hoeft te stressen op de dag zelf. In dit artikel vind je allerlei verschillende tips om van jouw etentje een groot succes te maken.

Maak een welkomstdrankje

Als je je gasten verwelkomt met een lekker drankje, voelen de gasten zich welkom en begint de avond gelijk goed! Hierbij is het leuk om voor een speciaal drankje te gaan, dat niet overal te krijgen is. Drinken de gasten geen alcohol, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om voor een alcoholvrij drankje te kiezen. Zelfgemaakte cocktails doen het altijd wel goed! 

De perfecte sfeer

Met leuk gezelschap is het minder van belang hoe de omgeving eruit ziet. Toch is het altijd wel leuk om voor wat leuke decoratie te zorgen. Zet bijvoorbeeld mooie bloemen op tafel en creëer een sfeervolle setting door middel van goede verlichting. Uiteraard mag ook een passende playlist niet ontbreken.

Een met liefde bereid menu

Niemand verwacht dat je een uitgebreid viergangenmenu op tafel zet. Toch is het wel fijn als je merkt dat het eten met liefde bereid is. Hierbij kan het leuk zijn om voor veel verschillende hapjes te gaan, zodat men kan kiezen. Zorg er ook voor dat het eten op een sfeervolle manier gepresenteerd wordt. 

Schaaltjes en kop en schotels bedrukken kan een leuke manier zijn om het etentje te personaliseren. Je kunt het bijvoorbeeld laten bedrukken met jouw naam erop, of met een foto erop van jou en je vrienden. Zo geef je een persoonlijke twist aan jouw gezellige avondje samen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *