Een feestje geven in corona tijd

Na de coronacrisis is alles anders geworden. Maanden lang zaten we thuis zonder sociaal contact en leuke evenementen om naar uit te kijken of bij te wonen. De een was hard aan het werk en snakte naar een avondje stappen, de ander voelde zich zonder werk juist minder nuttig dan ooit en kon niet eens in gezelligheid comfort vinden. Ongeacht de situatie waar je in zat, het was voor ons allemaal een grote reality-check om zo lang zonder afleidingen of geluksmomentjes te zitten juist in een tijd dat we het meer dan ooit nodig hadden. Inmiddels is er weer wat ademruimte en waarderen we die meer dan ooit. Hoe organiseer je een feestje in deze tijden, en blijf je verantwoordelijk terwijl je ook al je sociale behoeftes vervult?

Hou het klein, maak het groot

De laatste aangekondigde maatregelen rondom feestjes en bijeenkomsten zijn onder andere dat er niet meer dan 6 personen tegelijk op een bijeenkomst mogen zijn. Dit betekent dat je het aantal bezoekers voor je feestje laag moet houden, maar óók dat je het dus des te groter kunt maken. Juist omdat we afstand moeten houden, ook met zulke kleine groepjes, wordt het normaler en zelfs gewenster om een grote zaal af te huren in plaats van een huisfeestje te geven waar iedereen dicht op elkaar staat. Zo voelt het voor velen des te meer als een écht groot feest, en dat ondanks het kleine gezelschap.

Wat doe je met de ruimte?

Maar een grote zaal en zo'n kleine groep mensen, waar vul je dan de ruimte mee op? Je kunt een lekker ruime opstelling maken van zit- en sta plaatsen, tafels met snacks en bijvoorbeeld een groot stuk dansvloer. Maar toch zullen jij en je gasten de boel waarschijnlijk snel als leger en daardoor minder gezellig of levendig ervaren. Waar vul je die ruimte mee op?

Om elk feestje goed levendig te krijgen, is een cocktailbar op locatie een geweldige oplossing. Zo sla je drankjes, entertainment, én verantwoordelijkheid in één klap. Je kunt namelijk een cocktailbar huren mét professionele cocktailshaker, beschermd door een plastic scherm en handschoenen om de boel toch veilig te houden. Maar door de aanwezigheid van een barman én de professionele drankjes die daaruit voortkomen heeft iedereen toch al snel het gevoel dat het hier menens is, en dat de corona maatregelen de pret absoluut niet hoeven te drukken. 

Andere gelegenheden

Maar ook voor andere gelegenheden is het fijn dat we in kleine gezelschappen toch weer samen mogen komen. Denk aan bijvoorbeeld een vergadering of bijeenkomst op het werk . In zo'n geval kun je net als bij je feestje een grotere ruimte afhuren, en deze bijzonder maken door bijvoorbeeld een koffiemachine huren op locatie. Zo zie je maar, om weer in elkaars gezelschap te mogen zijn verzinnen we altijd wel een oplossing!