Draag je nou weer geen schoenen?

Wat maakt een outfit helemaal af? Om daar antwoord op te kunnen geven moet ik eerst specificeren over welke tijd ik dan praat. Ik stel deze vraag namelijk in de context van onze normale tijd, dus onze pré-corona tijd. Op dit moment denk ik dat niemand zich druk maakt om zijn schoenen, deze zijn toch buiten beeld onder het bureau. Driekwart van de mensen zullen niet eens schoenen binnenshuis dragen. En wat is er gebeurd met de truien heren? Niemand draagt ze niet meer. Maar waarom dragen jullie niet meer jullie truien heren? Waarschijnlijk omdat de verwarming heerlijk warm is en je geen trui nodig hebt. Mode is het afgelopen jaar flink veranderd. Om positief te blijven wil ik vandaag graag vooruitkijken naar een tijd waarin de ‘truien heren’ hun truien weer nodig hebben. Wat zijn nu kledingstukken die we straks allemaal weer nodig hebben als we weer naar kantoor gaan?

 

De truien heren zullen terugkomen.

Ik denk echt dat de truien heren een comeback zullen maken. Volgens mij draagt niemand meer truien want iedereen kan gewoon zijn verwarming omhoog zetten. Heel ecologisch is het niet meer dat is wel de realiteit. De truien heren zitten te wachten tot ze weer een comeback mogen maken. Een nette trui kan een outfit helemaal afmaken. Ik heb het dan niet over wollen truien heren, maar over nette truitjes die je bijvoorbeeld over je overhemd kan dragen. Op dit moment heb je ze niet meer nodig, maar hopelijk volgende winter wel. Ik zelf ben ook echt een truien persoon, ik vind ze altijd heerlijk zitten, ik sluit mij graag aan bij het ‘truien heren stereotype’. Maar ook ik draag ze steeds minder omdat ik veel minder buiten kom. Mijn verwachting is dat als de winkels straks weer opengaan en wij ook weer naar kantoor mogen, dat de truien heren hun verzamelingen weer flink zullen aanvullen.

 

Vergeet je schoenen niet

Op dit moment doet iedereen zijn of haar werk op zijn of haar sloffen, letterlijk en soms figuurlijk. Ik draag mijn schoenen alleen nog maar als ik naar buiten ga en dan draag ik niet mijn nette schoenen. Iedere zakenman heeft echter wel een aantal paar nette schoenen nodig. Of we deze straks ook weer massaal gaan inkopen weet ik niet, want vaak gaan deze schoenen decennia mee. Ook een paar nette schoenen maakt een outfit af. Het is het puntje op de ‘i’. Straks wordt het nog dringen aan de kassa’s om nieuwe schoenen te kopen. Dat wordt nog een heel gevecht tussen de truien heren en de schoenen mannen, wie wint mag ze passen.  

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*