De lekkerste wijnen en champagnes

Eens in de zoveel tijd is het goed om jezelf eens lekker te verwennen. Dan heb ik het niet over een dagje spa of een weekendje weg, maar gewoon even thuis lekker genieten en jezelf verwennen. Hoe je dit doet? Natuurlijk met een lekker hapje en een lekker drankje. Voorheen ging je misschien even snel naar een restaurant toe, maar met al die regels van nu is misschien de leukigheid er wel vanaf. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om jezelf thuis te voorzien van een lekker hapje en drankje. Vandaag ga ik iets dieper in op het lekkere drankje, want wie houdt nou niet van een lekker wijntje of een lekkere champagne. Toch is het voor velen lastig om te een wijn of een champagne uit te zoeken. Er zijn zoveel soorten en welke past nou precies bij mij. Ik vertel je daar graag meer over!

Champagne

Als je fan bent van champagne of het simpelweg gewoon een keertje wilt proberen, dan zijn er een aantal champagnes die je kunt aanschaffen. Één van de meest bekende is natuurlijk Moët & Chandon. Het prestigieuze is al jaren koploper op het gebied van champagne en eens in je leven moet je deze champagne toch een keer geprobeerd hebben. Wil je een keertje voor een leuk prijsje zo'n fles proberen? Koop dan een kleine fles en kijk even of het iets voor je is. Een ander uitstekend champagnemerk is Veuve clicquot. Veuve clicquot is net zoals Moët en Chandon één van de meest prestigieuze champagnemerken ter wereld. De kernmerkende oranje kleur staat wereldwijd bekend en past natuurlijk ook prima bij een wedstrijd van het Nederlands elftal of bijvoorbeeld koningsdag. 

Wijn

Ben je geen champagne liefhebber, maar ben je voor een goed wijntje wel te porren? Dan kies je natuurlijk voor een heerlijke wijn van één van de meest bekende merken van de wereld. Uiteraard is het van te voren eerst goed om te bedenken wat voor wijn je lekker vindt. Kies je voor witte wijn, dan kun je kiezen uit droog of fruitig of kies je voor rosé of een rode wijn? Het bij wijn ook altijd even goed om te bedenken wat je erbij gaat eten. Eet je bijvoorbeeld een goede biefstuk of een sappige steak, dan past een rode wijn daar uitstekend bij. Is het prachtig zonnig weer? Dan zal een rosé gelijk een stuk lekker smaken. En een wit wijntje? Een wit wijntje kan altijd hoor!