De grote dag

Over een maand ga ik trouwen en heb er ontzettend zin in maar het was een regel van jewelste! De afgelopen tijd gingen al mijn blogs over mijn voorbereidingen en heb daar van jullie veel positieve reacties op gekregen. Vandaag schrijf ik mijn blog over het regelen van de catering en alles wat daarbij kwam kijken. Voor mij is eten en drinken op een bruiloft erg belangrijk, het moet gewoon goed zijn.

 

De catering

Het geluk dat ik heb is dat ik jaren lang in de horeca heb gewerkt waardoor ik redelijk veel mensen uit deze branche ken. Mijn vriend en ik zijn gek op goed en eten en drinken, wij laten ons graag verrassen en staan voor veel nieuwe dingen open. Al gauw kwamen we uit bij een vriendin van mij die een groot catering bedrijf heeft die voldeed aan al onze wensen. Ook liet zij veel bij ons zodat we het helemaal eigen konden maken. Zoals jullie weten wordt het hele officiële gedeelte van ons bruiloft vrij kort maar het feest erna groot dus daar licht onze focus. We willen dat al onze gasten de hele avond door hapjes krijgen aangeboden en we hebben niet gekozen voor de standaard hapjes. Daar zijn we ook gek op maar wij wilde voor onze bruiloft ne even wat luxere hapjes. Onze catering wist hier wel raad mee en heeft een geweldige selectie gemaakt voor onze bruiloft. Natuurlijk hebben we alles mogen proeven, dat vonden wij erg fijn. Want nu weten we zeker dat het goed is en dat we het uit handen kunnen geven.

 

De wijn

Over de wijn was er geen discussie, ik en mijn vrienden wisten precies welke wijn wij wilde serveren op onze bruiloft. Samen hebben wij een huisje in Frankrijk en in het dorp is een prachtig wijnhuis waar wij al jaren wijn kopen. We kennen de eigenaar ook persoonlijk en die stond te springen toen wij vertelde dat wij zijn wilde serveren op onze bruiloft. Maar hoe werkt het een pallet verzenden met genoeg flessen wijn voor onze bruiloft. Gelukkig wist de eigenaar van het wijnhuis wel raad en die gaat het voor ons regelen. Het is voor ons echt een kers op de taart dat wij deze wijn kunnen schenken deze dag. Al jaren nemen wij de flessen mee naar Nederland en geven het iedereen cadeau en het is altijd een groot succes. Nu alles rondom het eten en drinken is geregeld kunnen we door naar de aankleding van de locatie, zin in!