De geschiedenis van Singha bier

Singha bier

Boon Rawd Brewery, die Singha bier en Leo-bier produceert, is opgericht door Boonrawd Srethabutra. Hij hield zich bezig met het idee om in 1929 een in Thailand gemaakt bier te brouwen en vroeg de regering toestemming om in 1930 de eerste Thaise brouwerij te bouwen. Ondertussen toerde Srethabutra door Duitsland en Denemarken om de kunst van het bier maken te bestuderen. Zijn droom werd werkelijkheid in 1933, toen de eerste fles Thais bier, Singha Beer, van de lopende band rolde bij Boon Rawd Brewery.

Exotische bieren

De officiële leverancier van het Koninklijk Hof van Thailand

Boon Rawd werd de officiële leverancier van het Koninklijk Hof van Thailand met de genadige benoeming op 25 oktober 1939, en hij kreeg het gebruik van de Garuda van het Koninkrijk en de woorden. HM King Prajadhipok Rama VII schonk de aristocratische titel van Phraya Bhirom Bhakdi.De toekenning van de Garuda wordt zelden gedaan; het wordt gegeven aan instellingen die al geruime tijd in dienst zijn van het Koninklijk Hof, de kwaliteit van hun producten en diensten voor de bevolking van het Koninkrijk hooghouden, financieel een goede reputatie hebben en zonder een aangetaste naam. Garuda betekent de betrouwbaarheid van de activiteiten van het bedrijf in Thailand. De brouwerij staat nog steeds onder het beheer van de derde en vierde generatie van de Bhirom Bhakdi-familie.

Brouwerijen

Drie brouwerijen in Thailand

Vandaag de dag exploiteert Singha Corporation Co. Ltd. drie brouwerijen in Thailand. Ze zijn gevestigd in Samsen in Bangkok, Khon Kaen in het noordoosten en, voor hun nieuwste brouwerij, in Banglen, 70 kilometer ten noordwesten van Bangkok. De Thais-Duitse bierbrouwrelatie is al lang aan de gang en hetzelfde bedrijf, GEA Brewing Systems, installeerde alle apparatuur in de Banglen brouwerij om haar brouwcapaciteit te verdubbelen.