Dankzij cocktail tools zijn al je cocktails geslaagd!

Misschien ben je gewoon een fan van cocktails en vind je het leuk om ook de nodige cocktail tools in huis te hebben. Of werk je in een bar en is het maken van cocktails je specialiteit of je passie? Het is niet alleen prettig voor jou als je de nodige tools hebt, het is ook leuk voor je klanten om te zien hoe je met deze tools omgaat. Maar welke tools bestaan er zoal en welke kies jij voor het creëren van mooie cocktails? Wij gingen alvast een kijkje voor jou nemen. Laat je vooral inspireren en geniet van heerlijke cocktails!

Mixen, shaken, koelen…

Een groot deel van de gekende cocktails zijn een mix van verschillende dranken. Voor dit type van cocktails heb je cocktail tools zoals maatbekertjes, ook wel jiggers genoemd. Met een shaker meng je de dranken tot een smaakvolle cocktail. Om je drank te koelen, kies je bijvoorbeeld voor duurzame ijsblokjes. Deze zijn niet alleen duurzaam en functioneel, ze ogen ook nog mooi in je drankje. Uiteraard hoort hier ook een mooie ijsschep bij. En voeg een spoon in je drankje om het nog meer allure te geven. Om je bar nog meer uit te rusten zodat hij extra klasse uitstraalt, kies je bijvoorbeeld schenktuitjes voor je flessen, metalen rietjes met een borsteltje om ze schoon te houden of een wijn koeler stick. Ook als je eenvoudige items als een flesopener aankoopt, kies dan voor een stijlvol object.

Fruit in je cocktail zoals het hoort

Fruit in je cocktail heeft altijd iets exotisch. Met een muddler pers en kneus je alle smaken en aroma’s uit het fruit. Als je na het shaken je cocktail van ijsblokjes wilt ontdoen of je wilt fijnere ingrediënten tegenhouden, gebruik je een strainer of een fijn zeefje. In functie van het fruit dat je in je cocktail wilt verwerken, kies je de juiste tool. Denk bijvoorbeeld aan een ananassnijder, een handpers voor limoen, citroen of ander citrusvruchten. Misschien zijn er ook wel nog andere leuke, functionele en klassevolle cocktail tools voor jouw bar? Maak je keuze en serveer je cocktail in stijl!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*