Alles over de lekkerste wijnen!

Wijn, het is een zeer geliefde drank en ligt bij bijna iedereen wel in huis. De wijnen ontstaan uit de wijndruiven die in verschillende landen te vinden zijn. Zo vind je rode druiven als de druiven voor merlot en cabernet sauvignon in de Bordeauxstreek en andere gebieden in Frankrijk, terwijl je juiste witte druiven in landen als Spanje zult vinden. Welke wijnen zijn er nu allemaal, welke wijnen drink je nu op welk moment en hoe kun jij je wijnkennis vergroten. Laten we ernaar kijken!

Welke wijn drink je op welk moment?

Wijn kun je op verschillende momenten van de dag drinken en is er bovendien een verschil tussen de wijnen die geschikt zijn bij het soort avondeten. Over het algemeen hebben oudere wijnen meestal een meer uitgesproken smaak, dus is het aan te raden om te starten met een jongere wijn, voor een soepel verloop.

Mousserende wijnen en champagne smaken erg goed bij ziltige gerechten. Hierbij kun je denken aan gerechten als kaviaar, sushi, ansjovis en andere vissoorten. Ook passen deze wijnen bij ziltige kip- en vleesgerechten. 

Droge witte wijn kun je goed combineren bij gerechten met groenten, zoals salades en geroosterde groenten.

Zoetere witte wijnen zijn juist erg lekker bij kruidig en pittig eten, bijvoorbeeld bij een rijsttafel of Chinees gerecht. De volle witte wijnen zijn daarentegen juist lekkerder bij romige gerechten. Fransen kiezen daarom ook vaak deze wijn om te serveren bij dergelijk gerechten.

Bij rode wijnen kun je eerder denken aan combinaties met grill- en vleesgerechten. Voor ieder gerecht is er wel een unieke rode wijn te vinden die alle smaken laat samenkomen!

Verschillende internationale wijnen

Wanneer je jezelf hebt verdiept in de verschillende mogelijkheden van wijn en een keuze hebt gemaakt in de wijnen die je graag wilt serveren tijdens het diner of tijdens de borrel, kun je gemakkelijk online de wijn bestellen. Ook vind je op de website nog de nodige productinformatie en tips voor hoe je de wijnen nu het beste kunt serveren. Het is namelijk aan te raden om de wijnen direct op de juiste temperatuur te bewaren. De smaak zal hierdoor optimaal blijven en zo geniet je van heerlijke wijnen uit de diverse windstreken. Je kunt de internationale wijnen gemakkelijk online bestellen. De volgende dag zijn de wijnen al in huis, waarna je kunt genieten van de heerlijke smaken van de internationale wijnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *